האם אוסטאופתיה יכולה לסייע נגד אסתמה?

טיפול לאחר רשלנות רפואית

אסתמה (או אסטמה) היא מחלה ריאתית כרונית שנקראת גם קצרת הנשימה או גנחת הסימפונות. המחלה מתאפיינת בחסימת דרכי האוויר עקב בעיה דלקתית בדרכי הנשימה. התסמונת שמופיעה היא ברוב המקרים נשימה כבדה עם צפצופים, קוצר נשימה, שיעול כרוני וסיבולת לב ריאה נמוכה.

אין זה מקרה שאסתמה נפוצה במיוחד בעולם המערבי בשל זיהום האוויר הגבוה הקיים בו ועלול להיות טריגר שמאיץ את הופעתה. צריך לזכור שאסתמה זו מחלה שאין לה ריפוי של 100% אך החדשות הטובות הן שבהחלט ניתן להקל על התסמינים ועל התקפים באמצעות שיטות טיפול טבעיות ואורח חיים בריא  או כמובן באמצעות רפואה אלטרנטיבית.

סטרואידים או אוסטאופתיה?

הרפואה המסורתית ממליצה על טיפול באמצעות משאפים אשר חלקם פועלים על בסיס סטרואידים שנועדו למנוע את כיווץ הסימפונות ולחזק את מערכת הנשימה. אולם רפואה משלימה יכולה להוות מענה טבעי שמקל את התפרצויות האסתמה ומאריך את התקופות השקטות אצל החולה.

אוסטאופתיה היא דרך מצוינת לטיפול באסתמה כאשר השלב הראשון הוא אבחון של המקור שגורם להתקפי האסתמה, למשל אם מדובר בגורמים אלרגניים או בגורמים של לחץ נפשי וסטרס. טיפולי אוסטאופתיה שמשתמשים במניפולציות. מגע נחשבים מצוינים בהפגת מתחים והפחתת סטרס ויכולים לטפל גם בתפקוד הריאות והכליות. עבודה על כלוב הצלעות ועבודה לא תנועתיות הראות ועבודה על השרירים הבין צלעים יסייעו לסמפונות להתרחב.

יש לזכור כי טיפול טבעי באסתמה נועד למנוע התקפים או לתת טיפול בעת התקפים קלים. בזמן התקף אסתמה קשה כדאי תמיד לפנות לבדיקת רופא או לבית חולים.

אפשרויות טיפול טבעיות נוספות לאסתמה

מלבד טיפול אוסטאופתי, ישנם גורמים נוספים שיכולים לסייע בהתמודדות עם אסתמה. בראש ובראשונה מדובר על הימנעות מעישון ומחשיפה לאוויר מזוהם ולאלרגנים סביבתיים.

תזונה בריאה

גורם נוסף שיכול לעזור נגד אסתמה זו תזונה בריאה, עתירה בנוגדי חמצון. פחות שומנים, סוכרים וחלבונים, יותר פירות, ירקות, שורשים, זרעים, אגוזים ושקדים. אורח חיים ותזונה בריאה טובים בכל מצב, אך מומלצים במיוחד לסובלים מאסתמה. תוספי תזונה וצמחי מרפא יכולים לעזור אף הם בהרחבת סימפונות, סילוק ליחה ושיקום ריריות.

אגב, תאנים הם פירות יעילים במיוחד כנגד אסתמה משום שהן מסייעות בניקוז הליחה בגוף. מומלץ מאוד להשרות תאנים מיובשות בכוס מים ואז לאכול את התאנים ולשתות את המים.

פעילות גופנית עם אסתמה

אוסטאופתיה, טובה ככל שתהיה, משפיעה לטובה הרבה יותר לצד פעילות ספורטיבית. יוגה, פילטיס, הליכה, שחייה, מתיחות ותנועתיות תורמים לבריאות הגוף באופן כללי ובפרט לבית החזה ולנשימה. פעילות גופנית רכה, שלא מאמצת את הריאות, אך מחזקת את הגוף היא סגולה להתמודדות מוצלחת עם אסתמה.

לסיכום, כאשר שומרים על גוף ואורח חיים בריא, על תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית, לצד טיפולי אוסטאופתיה נכונים וממוקדים, ניתן להקל באופן משמעותי את הסימפטומים של מחלת האסתמה, גם ללא שימוש בסטרואידים ותרופות שאולי מסייעים באופן נקודתי, אך ודאי לא תורמים לבריאותנו בטווח הארוך.

אנקדוטה קטנה מנהל בית הספר לאוסטאופתיה נחשף לתחום עקב טיפול בהתקף אסטמה באמצעות אוסטאופתיה שעזר לו מאוד להתגבר על המחלה.