מיגרנות – האם ניתן לשכך את הכאב?
מיגרנות? אפשר לטפל בהן בעזרת אוסטאופתיה
כפי שכבר ציינו מיגרנות שכיחות מאוד בקרב האוכלוסייה והן מלוות בתשישות, כאבי ראש חזקים, סחרחורות, בחילות, הקאות, רגישות לאור ומגע ומביאה אותנו לידי כך שנהיה חסרי סובלנות במיוחד.
המיגרנה מתחילה בעיקר בגילאי ההתבגרות, יכולה להופיע גם בקרב קשישים וילדים, היא נחשבת שכיחה אצל 20 אחוזים מקרב הנשים וכ15 אחוזים מקרב הגברים.
דלקת זו בעצם מרחיבה את כלי הדם ומגרה את העצבים השונים, בעיקר באזור הראש.
המיגרנות מתחלקות לשני סוגים: עם אאורה וללא אאורה, שהיא הפרעה תפיסתית שלנו במרחב.
כאשר אנחנו משתמשים במונח אאורה בדרך נבדיל בין מיגרנה עם תסמינים מקדימים שזו בעצם האאורה, כגון טשטוש, סחרחורת, הרגשה של בלבול או אי התמצאות במרחב, תסמיני אזהרה אלה יכולים להגיע גם בצורות שונות ומשונות כגון הפרעות בחוש הריח או הראייה.
לכן כאשר פציינט שניגש לאוסטאופת יגיע לטיפול והוא ישאל האם הוא סובל רק מכאבי ראש או יותר מכך? כלומר, כפי שציינו, מתסמינים של בלבול או אי התמצאות בחלל, בעיות ראייה וכו
מה שמביא לאותם תסמינים או האאורה כפי שאנו מכירים אותם הם שינויים סנסורים בגופנו והם לרוב יופיעו לזמן קצר לפני ההתקף שבסופו של דבר יסתכם בכאבים המוכרים כגון כאבי ראש, פולסים שמכילים כאב וחוזרים על עצמם, לעיתים בצד הראש ולעיתים בחלקו העליון ועוד.
בין הסימפטומים יהיה ניתן לחוש לעיתים אף בהפרעות ראייה מסוג ספציפי המאובחנות בכתמים מסוימים בעת התמקדות על אובייקט, שינויים צורניים באופן בו הגאומטריה החזותית שאנו רגילים לראות מופיעה, לדוגמה במקרה של חפצים או נופים, הופעת החזרי אור ואף תחושות נדירות המותאמות למקרים חריפים יותר כמו כאבים בשרירים, חולשות, תחושה מאולחשת בחלל הפנים, ברגליים או בידיים, ריחות מוזרים ועוד.
במקרים של תחושות כפי שתיארנו להנ”ל המיוחסות לאאורה (ובייחוד לסוג קשה יותר) יש לפנות לטיפול רפואי ו/או להתייעץ עם גורם רפואי, או עם אוסטאופת ולהגיע לטיפול.
אך מה ניתן לעשות מלבד עד שנקבל את הטיפול האוסטאופתי הנכון לנו כדי לשכך את הכאבים?
ובכן, מחקרים קבעו כי חלק מהמאכלים מעודדים את התופעה כגון: גבינות שמנות, שוקולדים, אלכוהול כגון יין.
כמו כן גם בעיות שינה יכולות להביא לבעיות מרובות ולגירוי של הדלקת. שעות שינה מעטות מדי או לחילופין, שעות שינה מרובות מדי יביאו לכך.
עבודה מאומצת, במשך שעות יכולה להביא לכדי חידוש הבעיה. כלומר, תשישות הגוף בתוספת לחץ.
כמובן שאוסטאופתיה יכולה להביא לידי ההרגעה של בעיה זו על ידי עבודה ידנית על האיזורים הפגועים. אך במקביל מומלץ להימנע מכל ממאכלים הנ”ל מלחץ מיותר, לתקצב את שעות שינה נכון .
אולי גם לזכור שהלחץ שאנו מספרים לעצמנו שקיים בראשנו לא קיים במציאות.
בכל בעיה, אנחנו עומדים לרשותכם
התקשרו ונשמח לעזור
ברונו רוזמבלום והצוות